Diëtistenpraktijk Alimentum | Snuiverstraat 25 | 1561 HA Krommenie | T: 075 - 641 16 72 | F: 075 - 641 34 50 | E: info@alimentum.nl | www.alimentum.nl

Erwtensoep

Voor 4 personen


Ingrediënten

2 liter bouillon (van tabletten)
500 g spliterwten
2 ribkarbonades of een hamschijf
1 laurierblad
1 knolselderij
1 winterwortel
2 preien
1 zakje selderij
1 magere runderrookworst


Bereiding
Breng in een grote soeppan de bouillon met de spliterwten, het vlees en het laurierblad aan de kook.

Draai het vuur laag en kook de soep ca. 45 minuten, of tot de spliterwten gaar zijn en uit elkaar beginnen te vallen. Schep af en toe met een schuimspaan het schuim van de soep en roer met een spatel over de bodem van de pan om eventueel aanbranden te voorkomen.

Maak de groente schoon. Snijd  knolselderij en de winterwortel in blokjes. Snijd de preien in ringen.

Neem het vlees uit de pan. Verwijder het bot en snijd het vlees in stukjes. Verwijder het laurierblad.

Doe het vlees met de knolselderij, de wortel, de prei en de rookworst terug in de pan.

Kook de soep nog 20 - 30 minuten op heel laag vuur tot de groente gaar is.

Roer de soep goed door tot een gebonden geheel ontstaat.Knip de selderij klein.

Snijd de rookworst in plakken en roer de selderij en de rookworst door de soep.

Verdun de soep eventueel met wat water of bouillon als het te dik is.

Soepen

Kippensoep Recepten