Diëtistenpraktijk Alimentum | Snuiverstraat 25 | 1561 HA Krommenie | T: 075 - 641 16 72 | F: 075 - 641 34 50 | E: info@alimentum.nl | www.alimentum.nl

Groentesoep


Ingrediënten

300 g soepvlees

zout

2 laurierblaadjes

2 takjes tijm

3 stukjes foelie

2 zwarte peperkorrels

200 g waspeen

3 stengels bleekselderij

1 prei

2 takjes peterselie

1 beschuit

200 g rundergehakt

mespunt nootmuskaat

peper

50 g (krul)vermicelli

Fijne zeef


Bereiding
In soeppan soepvlees met 1 1/2 liter koud water en 2 theelepels zout aan de kook brengen. Laurier, tijm, foelie en peperkorrels toevoegen en afgedekt ca. 4 uur zachtjes laten trekken. Intussen wortels wassen, schoonmaken en in plakjes snijden. Bleekselderij wassen, schoonmaken en in plakjes snijden. Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Peterselie fijn hakken. Beschuit boven gehakt verkruimelen, nootmuskaat erover strooien. Gehakt op smaak brengen met zout en peper en alles goed door elkaar kneden. Van gehakt kleine balletjes vormen. Gehaktballetjes tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Theedoek natmaken, uitwringen en in zeef hangen. Boven andere pan bouillon door zeef schenken. Vlees eruit nemen en klein snijden.


Bereiden
Wortel, selderij en prei aan bouillon toevoegen, aan de kook brengen en ca. 10 minuten koken. Gehaktballetjes, soepvlees, vermicelli en peterselie toevoegen en soep ca. 5 minuten afgedekt koken. Soep op smaak brengen met zout en peper.

Soepen

Spaghetti met kerstomaatjes Kippensoep