Diëtistenpraktijk Alimentum | Snuiverstraat 25 | 1561 HA Krommenie | T: 075 - 641 16 72 | F: 075 - 641 34 50 | E: info@alimentum.nl | www.alimentum.nl

Ingeborg Schoof

Ruim 17 jaar werk ik met plezier als diëtist in de Zaanstreek. Eerst via Evean thuiszorg en later heb ik mij zelfstandig gevestigd als diëtist in Huisartsen-praktijk Assendelft. Daarnaast heb ik nog een aantal jaren in het Waterland-ziekenhuis gewerkt als diëtist en die ervaring had ik voor geen goud willen missen. In 2009 hebben mijn huidige Alimentumcollega’s mij gepolst of we konden samenwerken als groepspraktijk. Deze mogelijkheden hebben we uitgebreid onderzocht en 1 januari 2010 is Diëtistenpraktijk Alimentum van succesvol start gegaan.


Ik vind het als diëtist belangrijk dat mensen plezier houden in eten. Vaak denken mensen dat wanneer  ze voor het eerst op gesprek komen dat ze bepaalde dingen niet meer mogen hebben. Liever ga ik uit van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Ik ben ervan overtuigd dat er minder ongezond wordt gegeten wanneer mensen bewust kiezen voor een goede kwaliteit in voeding. Smaak is heel belangrijk hierbij want gezond en lekker gaat heel goed samen. Een groot deel van onze clientèle heeft over-gewichtsproblematiek, (beginnende) diabetes en/of hart- en vaatgerelateerde problemen. Dietistenpraktijk Alimentum heeft veel expertise in dieet-begeleiding aan deze patientengroepen. Ieder van ons heeft bepaalde specialismes op voedings- en dieetgebied.  Zo ben ik gespecialiseerd in voedingsproblematiek bij COPD, ondervoeding, Maag-Lever-Darmklachten. Recent ben ik (samen met collega Saskia) bijgeschoold in voedselallergie en voedselintoleranties. Binnenkort ga ik een Post-HBO Voeding en  Diabetes volgen zodat ik diabeten nog beter kan begeleiden. Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici.


Werklocaties:  

* Huisartsenpraktijk Krommenie, Snuiverstraat 25 te Krommenie

* Huisartsenpraktijk Assendelft, Dorpsstraat 466 te Assendelft

* Gezondheidscentrum Saendelft, Kaaikhof 69 te Assendelft

* Huisartsenpraktijk Timmer, Ereprijsweg 5 te Zaandam

* Centrum Jong, Valkstraat 3 te Wormer

Team Lonneke Groen-Elbersen