Diëtistenpraktijk Alimentum | Snuiverstraat 25 | 1561 HA Krommenie | T: 075 - 641 16 72 | F: 075 - 641 34 50 | E: info@alimentum.nl | www.alimentum.nl

Kip-ananassalade

(4 pers)


Ingrediënten

¼ ananas of

een klein blikje ananas op sap

Gemengde sla (ca. 500 graam)

1 wortel

4 kleine kippenborstfilets

1 el vloeibaar bak & braad

150 gram magere ananasyoghurt

2 el sinaasappelsap

½ tl kerriepoeder

1/8 tl zwarte peper


Bereiding
Schil de ananas of neem de ananas uit blik en snijd deze in blokjes. Was en droog de sla en scheur deze in kleine stukjes (voorverpakte sla alleen nog wassen).  Was en schaaf de wortel en rasp deze grof. Verhit in een koekenpan een beetje vet en bak de kippenborstfilets hierin aan beide kanten ca. 5-6 minuten. Doe de stukjes ananas in de pan een bak deze nog eens 5 minuten mee. Verdeel de slaj over de borden. Snijd het kippenvlees in plakjes en leg de stukjes ananas en de geraspte wortel hierover.

Roer voor de dressing de yoghurt, het ananassap, kerriepoeder en de peper door elkaar en giet deze  over de salade.

De pasta kan er los bij worden geserveerd of door de salade heen worden geroerd.

Salades

Griekse salade Macaroni