Diëtistenpraktijk Alimentum | Snuiverstraat 25 | 1561 HA Krommenie | T: 075 - 641 16 72 | F: 075 - 641 34 50 | E: info@alimentum.nl | www.alimentum.nl

Andijvie-gehakttaart

(4 personen)


Ingrediënten

½ pak broodmix     

500 gram rundertartaar/mager rundergehakt

1 ui    

1 kleine mango

1 theelepel laos, of evt peper   

100 gram katenspek

1 theelepel gemberpoeder

2 eetlepels azijn

3 eetlepels ketjap asin

2 eetlepels gembersiroop

1 blikje tomatenpuree (70 gram)

600 gram andijvie

1 eetlepel sherry

½ eetlepel boter of margarine om bakvorm in te vetten

1 eetlepel (basterd-)suiker   

zout      

1 theelepel sambal oelek   

- plasticfolie

- springvorm


Voorbereiden
In kom broodmix met 150 ml lauw water doen, daarvan brooddeeg maken en laten rijzen volgens gebruiksaanwijzing op verpakking.

Springvorm invetten. Deeg goed uitrollen. Bodem en wanden van springvorm bekleden met deeg. Deeg tot op rand vouwen. Vorm met plasticfolie afdekken en nog ca 30 minuten laten rijzen.

Intussen ui pellen en fijn snipperen. In kom doen. Erdoor roeren laos, gemberpoeder, ketjap, tomatenpuree, sherry, (basterd-)suiker, zout en sambal. Tartaar/gehakt erdoor mengen.

Op deeg scheppen en gladstrijken. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

Mango schillen, langs pit in dikke plakken snijden. Plakken in blokjes snijden. Spek in blokjes snijden.

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. In midden van de oven taart in ca 40 minuten gaar bakken.

Intussen in koekenpan spek op laag vuur ca 10 minuten zachtjes uitbakken. Met schuimspaan spek uit pan scheppen. Overgebleven vet weggooien. In dezelfde pan azijn en gembersiroop doen. Andijvie erbij doen en al omscheppend ca 1 minuut bakken. Op gehakt scheppen. Stukjes mango en spekjes erover scheppen.


Voor meer recepten klik hier.

Recepten

Erwtensoep Griekse salade