Diëtistenpraktijk Alimentum | Snuiverstraat 25 | 1561 HA Krommenie | T: 075 - 641 16 72 | F: 075 - 641 34 50 | E: info@alimentum.nl | www.alimentum.nl

Saskia de Wit

In 1999 ben ik afgestudeerd als dietist waarna ik meteen aan de slag kon als vervanger bij Thuiszorg Zaanstreek/Waterland (nu bekend als Evean Zorg).  Ik heb ook waargenomen in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en het Spaarneziekenhuis in Haarlem. Uiteindelijk heb ik bij Evean zorg een vast contract gekregen en ben daar  tot eind 2009 werkzaam geweest als dietist.


In januari 2010 ben ik van start gegaan met een eigen maatschap “Dietistenpraktijk Alimentum” samen met Lonneke Groen en Ingeborg Schoof. Een grote uitdaging! Wat ik belangrijk vind als diëtist dat ik goed aansluit bij de hulpvraag van een client en daarbij streef naar een volwaardig eetpatroon. Daarbij vind ik de combinatie voeding en beweging belangrijk!! Het in kaart brengen en aanpakken van voeding- en beweegpatroon zijn belangrijk bij de meeste chronische aandoeningen, zoals Diabetes, hart- en vaatziekten, COPD, oncologie, etc.  


Ik ben een “all-round” dietist, maar ik heb mij gespecialiseerd in diabetes (recentelijk post-HBO”Voeding en Diabetes” afgerond), ondervoeding, voeding bij kanker  en  sondevoeding in thuissituatie. Recent heb ik ook de post HBO “voedselallergie en voedselintoleranties” afgerond.

Ik ben geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici


Werklocaties:

* Centrum Jong, Gershwinstraat 207  te Zaandijk

* Huisartsenpraktijk Roelandschap, Reitdiep 22A te Zaandam

* Verzorgingshuis Evean Nieuw Groenland te Zaandam

* Huisartsenpraktijk Westzaan, torenstraat 4 te Westzaan

* Centrum Jong, valkstraat 1 te Wormer

* Huisartsenpraktijk Wormerveer, stationstraat 7 te Wormerveer

* Verzorgingshuis Evean Acht Staten, Warmoesstraat 48 te Wormerveer

Team Ingeborg Schoof