Basisrecept voor cottage cheese wrap

7B18AA5A 346F 4B75 B842 55BDFADD9E37

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 gram cottage cheese
  • 2 eieren
  • 0,5 el gedroogde tijm
  • 0,5 el gedroogde oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Peper (naar smaak)
  • (Olijf)olie

Op internet is de cottage cheese wrap een ware hit en wij snappen wel waarom. Het is een voedzame en makkelijk te maken lunch. Door de cottage cheese en eieren is het eiwitrijk. Eiwitten zijn een belangrijke bouwstof voor ons lichaam, o.a. voor de opbouw en behoud van spiermassa. Met de vulling van de wrap kun je volop variëren. Probeer eens met een handje rucola (of andere sla naar keuze) en gegrilde paprika uit pot. Ook lekker met spinazie en wat zongedroogde tomaatjes (eventueel met nog wat snippers gerookte zalm) of besmeer de wrap met een laagje hummus en beleg met plakjes avocado, reepjes komkommer en tomaatjes.

Bereidingswijze

  1. Mix de cottage cheese, eieren, gedroogde kruiden, knoflookpoeder en peper tot een glad beslag met behulp van een staafmixer of in een keukenmachine. Uiteraard kan je meer kruiden toevoegen naar smaak
  2. Verhit een scheutje (olijf)olie in een koekenpan. Giet het beslag in de pan en bak een beide kanten goudbruin.
  3. Leg de wrap op een bord en vul het met ingrediënten naar keuze.

    TIP: Heb je een stuk wrap over? Doe de wrap in een afgesloten bakje en je kan het nog twee dagen bewaren in de koelkast.