Basisrecept voor havermoutpannenkoekjes

Pexels polina tankilevitch 4725659

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 eieren
  • 60 gram havermout
  • 100 ml halfvolle melk 
  • 1 tl kaneel
  • Mespunt zout
  • (Olijf)olie 

Met de recept zet je super snel een heerlijk en voedzaam ontbijt op tafel. 
Het is een basisrecept dus je kan zelf variëren met de garnering en eventueel specerijen die je aan het beslag toevoegd. 
Tip: Je kan het beslag prima de avond van te voren maken en afgesloten in de koelkast bewaren.

Bereidingswijze

  1. Doe de eieren, havermout en halfvolle melk in een blender of keukenmachine en meng het tot een glad beslag.
  2. Voeg de kaneel en zout toe en meng dit door het beslag. Voeg eventueel meer kaneel naar smaak toe.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak één of twee kleine pannenkoekjes van het beslag. Herhaal deze stap tot het beslag op is.
  4. Garneer de pannenkoekjes met (vers) fruit naar keuze en/of besprenkel met een beetje honing.